Son Muayene Tarihi Öğrenme - Eurauto

Son Muayene Geçerlilik Tarihi Öğrenme

Son Muayene Geçerlilik Tarihi Öğrenme

Son Muayene Geçerlilik Tarihi Öğrenme

Ulaşım araçları içerisinde büyük bir yere sahip olan arabalar, gün içerisinde neredeyse hepimizin kullandığı araçlardır. Bu araçlar üzerinde güvenilir bir sürüş imkanına sahip olmak ve yol almak için araca ait olan tüm bakım ve onarım işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Aksi takdirde bu bakımsız ve tamir işlemi gerektiren araçlar trafik üzerinde bizi zor durumlara sokacak ve büyük bir risk içerisinde seyahat etmemize neden olacaktır. Bu nedenden dolayı da yıllık olarak her araç zorunlu bir şekilde muayeneye sokulur.

Muayene işlemleri, araçtan araca farklılık gösteren tarihlere ve zaman aralıklarına sahiptir. Bu zaman aralıkları ticari araçlarda senede bir kere yapılırken otomobillerde ise 2 yılda bir kez yapılır. Fakat bunun yanında, satışı yapılan bir otomobilin satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi için de yine muayene sokulması istenir. Eğer muayene sokulmazsa, aracın trafikten direkt olarak çekilmesi ve bu işlem ile satışının yapılması gerekir. Kişilerin muayeneye sokma sebebi biraz da satış yapacak oldukları kişinin araç durumunu merak ediyor oluşudur. Araca ait herhangi bir hasar varsa öğrenmek isteyen alıcı, muayene sokulmayan arabayı almak istemez.

Peki bu denli önem arz eden araç son muayeneleri ne zaman yapılır? Hangi tarihler arasında kim tarafından gerçekleştirilir? Araç muayenesi yapacak olan kişiyi nereden buluruz? Bu gibi soruların cevabını öğrenmek için yazının devamını okumalıyız.


Son Muayene Geçerlilik Tarihi Öğrenme

Rent a car işi yapan kişiler, bu araçların son muayene tarihlerine dikkat etmelidir. Araç kiralama işlemlerinde muayene yapılmamış bir araç vermek, kişilerin seyahat ederken cezai işleme tabi tutulmasına neden olabilir. Bu sebepten dolayı da araba kiralama yaparken bu muayenelere özellikle dikkat edilir.

Araçlara ait olan son muayene tarihleri, genel olarak bu araçların ruhsatı üzerinde bulunur. Ruhsatın sağ tarafından bulunan tarih, asla ertelenmemesi gereken son muayene tarihidir. Bunun yanında, araç sizdeyken bu araca ait muayene tarihi biter ve siz bu tarihten sonra arabayı muayeneye sokarsanız, ne yazık ki yeni muayene geçerlilik tarihi bu ruhsat üzerine işlenmeyecektir. Bu gibi durumların yaşanması ile beraber, muayene istasyonu içerisinde size verilen belgede araca ait muayene tarihi yazılacaktır.

Araç için verilen muayene belgesinin kaybolma durumları görülebilir. Bu gibi durumların yaşanması ile beraber kişilerin kendilerine ait olan E-devlet’lerine girmesi ve bu alandan da bu tarihi öğrenmesi gerekir. Bu muayene tarihi öğrenme işlemleri, uygulama üzerinde çok basit bir şekilde yapılır. Bunun için yapmanız gerekenler E devlete girmeniz ve buradan araçlarım yazılı olan bölüme tıklamanız. Karşınıza çıkacak olan alanda ise araçlardan istemiş olduğunuz arabayı seçmeli ve son muayene geçerlilik tarihini öğrenmelisiniz. Bu sayede işlemleriniz kısa sürede tamamlanacaktır.

E devlet üzerinde yer alan bilgiler, sizlere egzoz emisyonu, sigorta poliçesi ve bunun gibi daha birçok konu üzerinde bilgi sağlamaktadır.


Son Muayene Geçerlilik Tarihi Nedir?

Son muayene geçerlilik tarihi, sizi ve aracınızı ilgilendiren bir tarihtir. Bu araca ait olan muayene tarihi, belirli bir zaman sonra dolacaktır. Bu sebeple de araçlara ait son muayene geçerlilik tarihleri belirtilir. Araçlara ait olan son muayene tarihleri, yine bu aracın en son ne zaman muayeneye gittiğine göre hesaplanmaktadır. Tüm hesaplamalar doğru bir şekilde yapılır ve aracın ruhsatının üst kısmına işlenir. Bu sayede araçlara ait olan muayenelerin gecikip gecikmediği öğrenilir.

Araç muayeneleri çok önemli bir etkendir. Gün içerisinde birden çok kez yola çıkıyor ve araç sürüyoruz. Eğer muayenesi yapılmayan bir araç ile trafiğe çıkarsak, bu yolda bir kaza yapabilir ve kendimize ya da bir başkasına zarar verebilir. Bu sebepten dolayı da kişilerin kesinlikle düzenli olarak araç muayenelerini yaptırması gerekmektedir.

Çeşitli araçlara ait olan bazı muayene tarihlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kişilere ait olan ya da resmi araçlar ve onlara ait römorkları için ilk 3 sene ve bundan sonraki her 2 senede bir muayene edilmesi zorunludur. M1G sınıfına ait olan resmi ve kişisel arazi taşıtları da yine bu kapsam içerisinde değerlendirilir.
  • Lastik tekerlekli özelliğe sahip olan traktörler, alınması ile beraber ilk 3 seneden sonra ve her 3 senede bir muayeneye gitmelidir.
  • Bunlar haricinde kalan diğer motorlu araçlar ve römorklar için ise alındıktan sonraki ilk 1 sene ve sonraki senelerde muayene edilmesi gerekir. Bu grubun içerisinde yer alan araçlar; taksi, otobüs, kamyon vb. türde araçlardır.
  • 2 ya da 3 tekerleğe sahip olan araçlar ile römorkları alındıktan sonraki ilk 3 sene ve bundan sonraki her 2 senede bir muayene gitmelidir.

Bu işlemlerin yapılması, o araçların çok daha iyi çalışması için geçerli olan işlemlerdir. Bu sebeple de muayeneler düzenli olarak yapılmalı ve kişilerin kaza yapma riski daha düşük seviyelere indirilerek hareket edilmelidir. İzmir araç kiralama, kendisine ait olan tüm araçların muayenelerini düzenli olarak yaparak çok daha güvenli bir sürüş imkanı sunmaktadır.


Son Muayene Geçerlilik Tarihi Geçerse Ne Olur?

Araçlara ait son muayene geçerlilik tarihlerinde bir gecikme yaşanırsa, buna istinaden bir ceza uygulanır. Bu cezalar kimi zaman direkt para cezasıyken kimi zaman ise trafikten men etmeye kadar gidebilir. Bu sebepten dolayı da araç sahiplerinin muayene geçerlilik tarihlerine çok dikkat etmesi gerekir. Olası bir aksatma sonrasında yüksek para cezalarını ödemek sizler için kötü bir durum olacaktır.

Araç muayenelerinin gecikmesi durumunda kaç gün geciktiğinin bir önemi yoktur. Muayeneleri bir gün dahi aksatıyor olsanız, bu cezaları aracınızda görebilirsiniz. Yani muayenenin bir gün geçmesi ya da on gün geçmesi gibi herhangi bir farklılık yoktur. Ve bu araçlara yazılan cezalarda aracın tipine göre farklılıklar görülür. İstanbul araç kiralama, kiralamış olduğu araçların tamamını günü gününe muayene ettirerek kiralar. Bu sayede güvenilir bir sürüş imkanı sunduğu gibi trafik üzerinde de herhangi bir sorunun yaşanmamasını sağlar.


01
Araç Muayenesi Nedir?

Araç Muayenesi Nedir?

Oku
Araç Egzoz Muayenesi Ne Kadar?

Araç Egzoz Muayenesi Ne Kadardır?

Oku
Dizel ve Benzin Farkı

Dizel ve Benzin Farkı Nelerdir

Oku
Ara

Sitemizin kullanışını iyileştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Devam etmekle çerez kullanımını onaylamaktasınız.

Kabul Ediyorum
Whatsapp