Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Aracınız bulunsun ya da bulunmasın fark etmez. Bazen insan araç kiralama işlemine ihtiyaç duyar. İş seyahatleri, mevcut aracın arılanması ya da herhangi bir nedenden dolayı araca olan ihtiyaç nedeni ile kiralama işlemi yapılır. Araç kiralama nasıl yapılır diye merak edebilirsiniz. Bu yazımızda bu işlemin nasıl yapıldığını aktaracağız. Bu sayede araç kiralama işlemine ilişkin aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını bulmuş olacaksınız.

Araç kiralama iki farklı şekilde yapılır. Kısa dönemli araç kiralama hizmetleri ve uzun dönemli araç kiralama hizmetleri olmak üzere duruma uygun yapılır. Kısa dönemde, günlük araç kiralama, haftalık, on günlük gibi kriterler ile kiralama yapılır. Bir de uzun dönemli yapılan araç kiralamaları vardır. Onlar da bir aylık, üç aylık ya da altı aylık olarak yapılabilir. Hatta şirketlerin çoğu yıllık araç kiralama işlemi sağlayabilmektedir. Uzun vadeli araç kiralama işlemini daha çok arabası olmayan ve arabanın kaskosu, bakımı gibi unsurları ile uğraşmak istemeyen kişiler yapar. Bunun dışında şirketlerin büyük bir bölümü de araç satı almak yerine araç kiralama hizmetini sunar. Kısa dönem kiralama işlemleri de günlük işler ya da seyahatler turistik amaçlar gibi nedenlerden dolayı kiralanır.

Araç Kiralama Nasıl Olur?

  1. Aracınızı kiralamak için bir rent a car ile anlaşırsınız. Araç seçimi yaparsınız.
  2. Ne kadar süre içerisinde aracı kiralamak istiyor iseniz, buna uygun süre bilgisi girersiniz.
  3. Online olarak ya da firmada direkt araç kiralama yapabilirsiniz. Online olarak işlem yaptığınızda teslimat noktasına uyum sağlamanız gerekir. Aracı teslim aldığınız ve teslim edeceğinizi yerin önceden planlı olması gerekir.
  4. Araç kiralama hususunda belirtilen yaş sınırı ve ehliyet süresine sahipseniz, dilediğiniz aracı fiyatına uygun olarak kiralayabilirsiniz.
  5. Kredi kartı ve ehliyet ile belirli kriterlere uyum sağlanması halinde direkt kiralama işlemi sağlanabilir.
  6. Araç kiraladıktan sonra, kiralamış olduğunuz araç ile tamamen trafik kurallarına uymanız gerekir. Olası bir trafik cezası ya da park cezası almamanız gerekir.
  7. Alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanamazsınız. Bu durumda araçların sigortası işlevini yitirir. Hem Türkiye Cumhuriyeti yasaları tarafından kamu davası açılır. Hem de araç kiralama şirketi ve sigorta şirketi tarafından davalar açılır. Belirli cezai yaptırımları olur.
  8. Kiraladığınız araç eğer ticari bir araç değil ise, yük taşımanıza izin verilmez. Olası bir kaza anında kaskoyu da geçersiz kılacak bir maddedir.
  9. Kiraladığınız aracı kullanırken olası bir arıza ya da olumsuz durum olduğunda kiralama şirketini bilgilendirmeniz sizin lehinize olacaktır.
  10. Araçtan ayrıldığınız zaman mutlaka anahtarı ve ruhsatı yanınızda bulunmanız sizin lehinize olur. Çünkü aracın çalınması durumunda aracın ruhsatını ve anahtarını kiralama şirketi sizden talep edecektir.
  11. Olası bir kaza olması halinde tutanağı trafik polisi ile tutmanız sizin açınızdan olumlu bir portföy yaratır. Bu tutanakların da olabildiğince hızlı kiralama yaptığınız şirkete iletilmesi gerekir.

Araç Kiralama İşlemi Yaptıktan Sonra Dikkat Etmeniz Gereken Durumlar

  1. Araç kiraladıktan sonra, kiralamış olduğunuz araç ile tamamen trafik kurallarına uymanız gerekir. Olası bir trafik cezası ya da park cezası almamanız gerekir.
  2. Alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanamazsınız. Bu durumda araçların sigortası işlevini yitirir. Hem Türkiye Cumhuriyeti yasaları tarafından kamu davası açılır. Hem de araç kiralama şirketi ve sigorta şirketi tarafından davalar açılır. Belirli cezai yaptırımları olur.
  3. Kiraladığınız araç eğer ticari bir araç değil ise, yük taşımanıza izin verilmez. Olası bir kaza anında kaskoyu da geçersiz kılacak bir maddedir.
  4. Kiraladığınız aracı kullanırken olası bir arıza ya da olumsuz durum olduğunda kiralama şirketini bilgilendirmeniz sizin lehinize olacaktır.
  5. Araçtan ayrıldığınız zaman mutlaka anahtarı ve ruhsatı yanınızda bulunmanız sizin lehinize olur. Çünkü aracın çalınması durumunda aracın ruhsatını ve anahtarını kiralama şirketi sizden talep edecektir.
  6. Olası bir kaza olması halinde tutanağı trafik polisi ile tutmanız sizin açınızdan olumlu bir portföy yaratır. Bu tutanakların da olabildiğince hızlı kiralama yaptığınız şirkete iletilmesi gerekir. 
Araç kiralama hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.


01
Araç Muayenesi Nedir?

Araç Muayenesi Nedir?

Oku
Araç Egzoz Muayenesi Ne Kadar?

Araç Egzoz Muayenesi Ne Kadardır?

Oku
Dizel ve Benzin Farkı

Dizel ve Benzin Farkı Nelerdir

Oku
Ara

Sitemizin kullanışını iyileştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Devam etmekle çerez kullanımını onaylamaktasınız.

Kabul Ediyorum
Whatsapp